Рецепти
Брускети со тиквички Ана Ѓорова

Лесна вечера што може да ја приготвите за пријателите со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Тиквичка(1 мала )

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Свеж босилек(4-5 Листови)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Масло(малку )

Сирење(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичката изрендајте ја и посолете ја, па оставете ја во сад настрана врз цедалка да се исцеди и да впие од солта.
  2. Лукот ситно исечкајте го и истолчете го. Измешајте го со 3-4 лажици маслиново масло и 1 лажичка сув босилек.
  3. Во тавче ставете малку маслиново масло, кромид исечкан на многу ситно и тиквичките. Пржете додека испари течноста.
  4. Наредете го лебот во плех, премачкајте го со масло, па потпечете го малку во рерна на 180 степени.
  5. Во тиквичките додајте ги издробеното сирење и исечканиот свеж босилек.
  6. На секое лепче нанесете од смесата, потоа може да ставите по желба круг домат или само изрендајте го одозгора кашкавалот, па потпечете.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: