Рецепти
Чај со брусница и зачини Ана Ѓорова

Чај со превкусна арома на овошје и зачини што е одличен пијалак за во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брусница(свежа 350 грама )

Вода(8 Чаши)

Стапче цимет(2 )

Каранфилче(6 )

Портокал(2 )

Лимон(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Зелен чај(6 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и брусницата. Покријте со капак и варете ги 30-тина минути додека да омекне овошјето.
  2. Потоа тргнете го тенџерето од оган и додајте ги цедениот сок од портокал и лимон, каранфилчето, циметот, шеќерот и ќесичките чај.
  3. Оставете да отстои 5-10 минути, потоа извадете ги ќесичките чај од тенџерето и оставете да отстои уште половина до еден час покриено со капак.
  4. Пред псолужување загрејте го чајот и остстранете ги циметот и каранфилчето.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: