Рецепти
Чили тестенини со месо, грав и пченка Ана Ѓорова

Тестенини за обожавателите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукот ситно се сечка, па се динста на малку масло. Откако убаво ќе омекне, се додава меленото месо и се промешува.
  2. Се додаваат зачините, доматите и пиперките со малку вода. Се варат додека месото биде добро сварено.
  3. Потоа кај месото се додаваат и гравот и пченката и кратко се варат заедно.
  4. Тестенините посебно се варат според упатството на пакувањето, па се процедуваат од водата.
  5. Во тенџерето со месото се додаваат сварените и исцедени тестенини, па се зачинува по вкус, се додава сечкана чили пиперка, се промешува и се послужува.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: