Рецепти
Чизкејк со цреши Ана Ѓорова

Летна, непечена, овошна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(200 Грама)

Путер(80 Грама)

Цреши(500 Грама)

Шеќер(80 Грама)

Цимет

Рикота сирење(250 Грама)

Крем сирење(250 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Слатка павлака(200 Грама)

Желатин(10 Грама)

Мармалад од цреши(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Путерот растопете го и оставете го настрана, а бисквитите сомелете ги.
  2. Потоа измешајте ги и ставете ја смесата во кружен калап за торти. Убаво распоредете и натапкајте ја, па ставете ја во фрижидер 30 минути.
  3. Во меѓувреме измијте ги црешите и исчистете ги од дршките и од семките. Гответе ги 10-тина минути на рингла во тава на умерен оган заедно со малку цимет и со шеќерот.
  4. Во друг сад со миксер пенасто изматете ги шеќерот во прав, рикота сирењето и крем сирењето.
  5. Додајте ги црешите, претходно исцедете ги од сокот и исечкајте ги, и измешајте со лажица.
  6. Желатинот оставете го да отстои во вода, потоа измешајте го во топлиот сок од црешите да се растопи, па на крај додајте го со црешите и со кремот и мешајте да се соедини смесата.
  7. Слатката павлака изматете ја посебно со миксер во шлаг и додајте ја во смесата и измешајте со лажица.
  8. Ставете ја смесата во садот врз бисквитите и убаво израмнете. Оставете во фрижидер најмалку 3 часа.
  9. Потоа на површината премачкајте со мармалад од цреши и декорирајте со свежи цреши.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: