Рецепти
Чоколадни бомбици со авокадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбички без додатоци на шеќер, брашно, јајца или млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(170 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

Авокадо(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад на пареа растопете го искршеното чоколадо со прстофат сол и со екстрактот од ванила.
  2. Авокадото испасирајте го со виљушка да добиете смеса како пире, да нема грутки, и додајте го кај чоколадото.
  3. Измешајте да добиете хомогена смеса и оставете ја 20 минути во фрижидер.
  4. Откако смесата ќе се олади, со лажица земајте и формирајте околу 10-12 бомбички.
  5. Редете ги во чинија врз хартија за печење.
  6. Во друг сад ставете го какаото и едно по едно валкајте ги бомбиците во какаото.
  7. Ставете ги да отстојат во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: