Рецепти
Чоколадни триаголници со локум (посно) Ана Ѓорова

Посен непечен колач

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Локум(300 Грама)

Посни бисквити(100 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Посно црно чоколадо(300 Грама)

Посен маргарин(250 Грама)

Лимон(1/2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Со две лажици врела вода измесете го локумот. Во него додајте ги мелените ореви, мелените бисквити и сокот од лимон, па смесата добро измесете ја.
  2. Од смесата направете 6 цилиндри долги како калапот во облик на триаголник. Калапот обложете го со фолија.
  3. Чоколадото и маргаринот топете ги на тивок оган. Откако малку ќе се подизлади, сипајте го во калапот, само да го покрие дното.
  4. Ставете еден цилиндер од смесата од локум, врз неа чоколадниот фил, потоа ставете два цилиндри, чоколаден фил, па три цилиндри и на крај чоколадниот фил.
  5. Сето тоа покријте го со фолија и ставете го во замрзнувач да отстои еден ден. Исечете ги чоколадните триаголници и послужете ги.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: