Рецепти
Чорба без масло Ана Ѓорова

Вкусна домашна чорбичка од праз, моркови и пиперки. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 поголем )

Праз(2 страка )

Сува везена црвена пиперка(1 )

Ориз(1 филџан )

Брашно(2 Супени лажици)

Сол

Вода(по потреба )

Суво нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере ставете го брашното и додавајте по малку вода со постојано мешање за убаво да се раствори.
  2. Во оваа смеса се додаваат претходно исчистениот, измиен и исечкан морков, исечканиот праз и една цела пиперка.
  3. Пиперката се остава да се вари додека чорбата врие околу 20-тина минути, потоа се вари, убаво се гмечи со малку сол додека ѝ излезе лушпата, па таака изгмечена се враќа назад во тенџерето кај чорбата.
  4. Во тенџерето се додава и оризот, па се вари додека се свари оризот. Чорбата се посолува по вкус.
  5. Кога чорбата е готова, се додава сушено нане или свежо исечкано и се сервира.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: