Рецепти
Чорба од крап Ана Ѓорова

Вкусна рибја чорба со зеленчук што мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(2 )

Крап(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Зелена пиперка(2 )

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ставете ја рибата и посолете. Додајте ги и исечканите пиперки, моркови и кромид и варете 45 минути.
  2. Сварената риба извадете ја од тенџерето, отстранете ѝ ги кожата и коските, а месото иситнете го со виљушка.
  3. Преостанатата содржина исцедете ја и течноста вратете ја во тенџерето на оган.
  4. Зеленчукот измиксајте го во блендер и додајте го во теенџерето со течноста.
  5. Во друго тенџере на оган со загреано масло пропржете го исечканиот лук, додајте го брашното и промешајте.
  6. Парчињата крап додајте ги во тенџерето со чорбата и промешајте.
  7. Откако брашното ќе добие златнорумена боја, запршката додајте ја во чорбата.
  8. Магдоносот ситно исечкајте го и додајте го во тенџерето, варете уште кратко, па послужете ја чорбата веднаш, наросена со црн пипер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: