Рецепти
Чорба од печен лосос Ана Ѓорова

Интересна рибја чорба што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(500 Грама)

Морков(3 )

Магдонос

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Парчињата лосос ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со масло и зачинете ги со сол, вегета и бибер.
  2. Додајте го виното и печете во рерна на 220 степени, 30 минути.
  3. На парчињата риба отстранете им ги кожата и коските, а печеното месо иситнете го на парчиња.
  4. Морковите исечкајте ги на ситни коцки и пржете ги на загреано масло во тенџере на оган, па налејте 70 мл вода.
  5. Откако течноста ќе испари, додајте го брашното и мешајте со лажица додека да се испржи.
  6. Додајте ги маснотијата од тавата за печење и парчињата лосос, па налејте 1 л вода, сечкан магдонос и исцеден лимон измешан со сенфот.
  7. Промешајте ја чорбата, варете уште малку и послужете.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: