Рецепти
Чорба со кисели краставички Ана Ѓорова

Може да се послужи како вкусно предјадење или како лесно главно јадење, а има доста необичен и интересен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 )

Кромид(2 Главици)

Путер(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Жолчка од јајце(3 )

Кисела павлака(150 Милилитри)

Пилешка супа(1 Литар)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот пржете го на 1 лажица путер во тава на оган. Додајте неколку лажици пилешка супа од коцка и динстајте околу 10-тина минути.
  2. Во меѓувреме ситно изрендајте ги киселите краставички.
  3. На 1 лажица путер во тенџере на оган се пропржува брашното и постепено се додава од супата со постојано мешање да не се направат грутки.
  4. Се додаваат киселите краставички и динстаниот кромид и чорбата се вари уште 10-тина минути.
  5. Во друг сад се мешаат жолчките со павлаката, па се додаваат во тенџерето со чорбата, убаво се меша и се доварува уште кратко пред да се послужи.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: