Рецепти
Чорбаџиска тава Ана Ристеска

Гурмаски ручек по рецептот на баба со кој ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црвена бабура(конзервирани 2 )

Домат(2 )

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Сирење(100 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското филе го сечкаме на коцки и посолуваме. Ги ставаме парчињата месо да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата со запрженото месо.
  3. Шампињоните и тиквичката ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата. Го додаваме црвениот пипер и промешуваме.
  4. Доматите ги лупиме и ги сечеме на кришки. Ги отстрануваме семките, а месото од доматите го сечеме на коцки. Потоа парчињата домати ги додаваме во тавата и промешуваме.
  5. И конзервираните пиперки си сечкаме на коцки. Ги додаваме во тавата со запржениот зеленчук.
  6. Ги додаваме виното и издробеното сирење и повторно промешуваме.
  7. Содржината од тавата за пржење ја ставаме во керамичка тава намрсена со масло.
  8. Јајцата ги кршиме и на око ги ставаме во керамичката тава. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: