Рецепти
Динстано месо со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(400 Грама)

Пилешко месо(400 Грама)

Буковка (печурка)(200 Грама)

Брашно(по потреба )

Бело вино(200 Милилитри)

Сол

Вегета

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото исечено на шницли извалкајте го во брашно, едно по едно парче, па пржете го во врело масло во подлабоко тенџере.
  2. Шницлите се пржат многу малку, колку да не биде живо месото, па се тргаат настрана во чинија.
  3. Откако ќе се испржи целата количина месо, во истото масло ставете ги печурките малку да се пропржат.
  4. Кога и тие ќе бидат готови, се става 1 лажица брашно врз печурките, се промешува.
  5. Потоа во тенџерето се враќа испрженото месо, па се додава виното и се налева со вода колку да се покријат состојките.
  6. Тенџерето се покрива со капак и се остава јадењето да се динста околу 80-90 минути.
  7. Додека месото се вари, постепено испарува течноста и онаа течност што ќе остане ќе биде густа како сос. Месото сервирајте го со сосот.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: