Рецепти
Домашен чили сос Ана Ѓорова

Омилен прелив за печена пченка во Мексико, но исто така може да се послужи и на коктел сендвичи или со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чили пиперка(5-6 )

Масло(2-3 Супени лажици)

Маргарин(0.5 Чаша)

Лимон(1 )

Целер(неколку листови )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките испечете ги во загреана рерна на 200°C, околу 2-3 минути, а потоа прелијте ги со зовриена вода и оставете ги да отстојат 20 минути. Исцедете ги и сомелете ги и во сад измешајте ги со маслото.
  2. Од подготвениот крем одвојте 3 лажици и измешајте ги во блендер со листови целер, исцеден сок од 1 лимон и маргарин.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: