Рецепти
Домашен хумус Ана Ристеска

Лесна, а здрава ужинка богата со протеини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(1 Конзерва )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Таан од сусам(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исцедете го наутот од конзерва, исплакнете го под млаз ладна вода и извадете му ја лушпата.
  2. Во блендер ставете го наутот, маслиновото масло, таанот од сусам, сокот од лимон, лукот, сол и бибер и добро изблендирајте додека да добиете хомогена смеса (блендирајте околу 1-2 минути).
  3. Ако хумусот е многу густ, додајте маслиново масло или сок од лимон.
  4. Послужете го со зеленчук, на леб како намаз или со чипс како ужинка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: