Рецепти
Домашен леб Ана Ристеска

Рецепт за домашно лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Масло(50 Милилитри)

Млеко(150 Милилитри)

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. Замесете го квасецот со малку млако млеко и брашно и оставете го да скисне. Откако ќе скисне, додајте го во брашното, ставете малку сол и измесете го со млако млеко во кое претходно сте го ставиле маслото.
  2. Измесете го тестото додавајќи млака вода, да биде средно меко и оставете го да скисне.
  3. Откако е готово, расмесете го повторно, поделете го на два дела и оставете го уште малку да кисне.
  4. Потоа ставете ги лебовите на тепсија попрскана со брашно, избодете ги со нож во средината и печете ги околу 1 час на температура од 150-200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: