Рецепти
Домашен ликер од калинки Ана Ѓорова

Ароматичен домашен аперитив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Калинка(2 )

Ракија(300 Милилитри)

Вода(250 Милилитри)

Шеќер(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Калинките исечете ги и излупете ги, така што ќе ги одвоите само јадливите семки.
  2. Ставете ги во подлабок сад и полијте ги со алкохолот.
  3. Затворете го добро садот и оставете го да отстои 10 дена на темно и ладно место.
  4. По 10 дена, во сад процедете го алкохолот, а зрната калинка стиснете ги за да добро се процеди течноста од нив.
  5. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот и варете додека шеќерот се растопи и додека ја добиете потребната густина.
  6. Оставете го шербетот целосно да се олади, па промешајте го со процедениот алкохол.
  7. Ликерот (оладен) претурете го во чисти и суви стаклени шишиња, затворете ги со тапа и оставете ги да отстојат 1 месец пред употреба.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: