Рецепти
Домашен сок од рибизли Ана Ѓорова

Рибизлата претставува моќна, мултивитаминска „капсула“. Содржи голема количина на нијацин кој е од големо значење за нервите, пантотенска киселина значајна за кожата и косата, како и големо количество на витамин Ц.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибизли(1 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги рибизлите и згмечете ги за да добиете што повеќе сок од нив и додајте вода со лимонска киселина. Оставете да отстои на ладно место ден и пол. За тоа време промешувајте неколку пати.
  2. Процедете го сокот низ чиста газа. Додајте шеќер, добро промешајте и повторно оставете го сокот да отстои на ладно место 1-2 дена. За тоа време често мешајте за да се растопи шеќерот.
  3. Претурете го сокот во чисти стаклени шишиња и убаво затворете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: