Рецепти
Домашна гранола Ана Ѓорова

Гранолата е совршено здрав појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Лешник(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Овесни снегулки(170 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Снегулки од јачмен(100 Грама)

Семки од тиква(50 Грама)

Сусам(50 Грама)

Мед(4 Супени лажици)

Несолен путер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Вклучете ја рерната на 180°C.
  2. Во голема чинија измешајте ги претходно мелените лешници, исечканите бадеми и сите останати состојки и истурете ги во тава на која има хартија за печење.
  3. Печете околу 20 минути и измешајте ги состојките за време на печењето да се испечат рамномерно.
  4. Кога ќе се оладат состојките, комбинирајте ги со јогурт или кисело млеко.
  5. Ваквиот тип на домашни граноли чувајте ги затворени во тегла и искористете ги во рок од еден месец.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: