Рецепти
Доматна чорба со црвена леќа Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорбичка за вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Кумин(1 Супена лажица)

Буковец(малку )

Црвена леќа(3 Супени лажици)

Домат(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковот ситно се сечкаат, па се пржат на тивок оган. Се додаваат 1 лажица кумин и буковец по вкус.
  2. Кога ќе биде испржен кромидот, во садот се додаваат претходно излупени и исечкани домати, исчистената црвена леќа и водата со растворената коцка за супа.
  3. Сето ова се остава да врие од 15-20 минути, потоа сите состојки се процедуваат во еден сад, па кога малку ќе се оладат, се ставаат во блендер и се блендираат.
  4. Блендираната смеса се враќа во течноста и убаво се промешува.
  5. Доматната чорба се сервира во чинија со парче леб.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: