Рецепти
Фахита со говедско месо Ана Ѓорова

Рецепт за љубителите на мексиканската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Говедското и пилешкото месо исечете ги на тенки ленти. Пиперките исчистете ги од семките и дршките и исечете ги на парчиња.
  2. Кромидот излупете го и исечете го на тенки парчиња, па потоа со прстите полека одвојте ги на прстени.
  3. Во тава на оган загрејте масло и гответе ги зеленчукот и месото на силен оган околу 10 минути со привремено мешање; зачинете со сол и бибер.
  4. Црниот грав сварете го во посебно тенџере додека омекне, а потоа малку испасирајте го со виљушка. Измешајте го со павлаката.
  5. Тортиљите загрејте ги во микробранова печка или во друга тава на оган и врз нив сервирајте го прженото месо со зеленчукот, црниот грав и со салата по вкус. Може да сервирате и со гвакамоли сос.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: