Рецепти
Фритата мафини Ана Ѓорова

Мафини од јајца, киноа зрна и грашак за вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(претходно сварени 1 и пол чаша )

Грашок(замрзнат 2 чаши )

Рендан кашкавал(100 Грама)

Млад кромид(3 )

Сечкан магдонос(1/2 Китка)

Јајце(7 големи )

Сол(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Намастете 12 калапи за мафини со путер.
  3. Во сад измешајте ги киноа зрната (претходно сварени), одмрзнатиот грашак, ренданиот кашкавал (или пармезан), ситно сечканиот млад кромид и сечканиот магдонос (или копар).
  4. Смесата еднакво распоредете ја во садовите за мафини (околу 1/3 секое).
  5. Во друг сад со виљушка добро изматете ги јајцата и додајте сол и бибер.
  6. Смесата со јајца еднакво распоредете ја во садовите. Одозгора по желба изрендајте уште кашкавал.
  7.  Печете ги во загреаната рерна околу 20-25 минути додека јајцата се набабрат и добијат убава златнокафена боја на краевите.
  8. Оставете ги да се оладат, па сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: