Рецепти
Фритата со домати и пиперки Ана Ѓорова

Брз, лесен и вкусен појадок. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Доматот и пиперката измијте ги и ситно исечкајте ги.
  2. Јајцата изматете ги со виљушка со биберот и измешајте ги со зеленчуците.
  3. Додајте издробен кашкавал по желба и ставете ги јајцата да се пржат во тефлонска тава со малку масло. Пржете ги на тивко 5 минути.
  4. Кога ќе фатат коричка од едната страна, префрлете ги внимателно на чинија, па превртете ги да се испржат од другата страна уште 5 минути. Издрендајте кашкавал одозгора додека се пржат, па притиснете го да се растопи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: