Рецепти
Ѓевречиња од мелено месо Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек што може да го комбинирате како што сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лентите чадена сланина и кашкавалот се сечкаат на поситни коцки и се додаваат во садот со меленото месо.
  2. Кромидот и магдоносот се сечкаат, се додаваат во садот и се зачинува со сол и бибер.
  3. Смесата во садот се размесува да се добие хомогена смеса.
  4. Од смесата се прават топки, а од нив се формираат ѓевречиња.
  5. Ѓевречињата се пржат на тивко во загреана рерна со масло или се печат на скара.
  6. Испржените ѓевречиња се ставаат во чинија и се служат по желба. Може да ги послужите со растопен кајмак, со сос од домати, со гарнир од компири или други додатоци по вкус.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: