Рецепти
Грне од месо и зеленчук Ана Ѓорова

Специјалитет од суви ребра и пиперки, тиквички, компири и грав во одлична комбинација. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Гравот претходно го ставаме малку да се вари, ја цедиме првата вода, па го ставаме во грнето и го додаваме грашокот.
  2. Во грнето потоа ги додаваме тиквичката исечкана на коцки, како и компирите, потоа и сувите ребра, ситно исечканиот кромид и морковите, доматот, ловоровите листови, биберот и вегатата, потоа затвораме.
  3. Го ставаме грнето на потивок оган и вариме 3-4 часа.
  4. Кога сè е сварено, правиме запршка и оставаме уште малку да поврие.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: