Рецепти
Индиски леб Ана Ристеска

Традицинален рецепт за индиско лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Јогурт(5-6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се меша квасецот со млака вода и со шеќерот, па се остава да отстои 5 минути.
  2. Брашно, солта, маслото и јогуртот се замесуваат да се добие средно меко тесто, кое се остава да нарасне најмалку 45 минути.
  3. Тестото се дели на 8 топчиња, тие се размесуваат и се формираат овални или кружни форми.
  4. Се премачкува тавата со многу малку масло и се печат лепчињата по 2-3 минути од секоја страна.
  5. Се покриваат со крпа за да ја задржат топлината додека да се сервисираат.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: