Рецепти
Интегрален колач од јаболки Ана Ѓорова

Вкусен десерт што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(140 Грама)

Јаболко(5-6 )

Суво грозје(100 Грама)

Јајце(5 )

Путер(130 Грама)

Ореви(50 Грама)

Лимон(1 )

Рум(5 Супени лажици)

Мед(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(3 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Слатка павлака(4 Децилитри)

Цимет

Шеќер(1,5 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Сувото грозје оставете го потопено во румот.
  2. Лимонот убаво измијте го и изрендајте ја кората, а сокот исцедете го.
  3. Јаболките излупете ги, исчистете ги и исечкајте ги на парчиња, па потопете ги со сокот од лимон.
  4. Изматете ги путерот и медот да добиете кремаста смеса, па додајте 2 јајца и продолжете со матење.
  5. Измешајте ги брашното и печивото со прстофат сол и со ренданата кора од лимон.
  6. Додајте половина од сувото грозје со румот.
  7. Садот за печење намастете го и набрашнете го, ставете ја смесата и одозгора ставете ги парчињата јаболко, остатокот од сувото грозје и сечкани ореви.
  8. Изматете 2 јајца и шеќерот со миксер, додајте ја изматената слатка павлака, зачинете со цимет и измешајте со лажица.
  9. Смесата претурете ја врз колачот во садот за печење, ставете го садот во рерна и печете 50 минути на 190 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: