Рецепти
Јагнешко печено со пиво Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Јагнешкото месо засечете го на неколку места, посолете го, малку намастете го и оставете го да отстои преку ноќ.
  2. Следниот ден подгответе го за печење: во засеците ставете цели чешниња лук по вкус, потоа додајте ги маслото и пивото, малку вода и завиткајте во фолија.
  3. Плехот со јагнешкото се става во загреана рерна на 220 степени.
  4. По 45 минути печење, месото се превртува од другата страна, се прелива со течноста од тавчето и повторно се враќа во рерната.
  5. Кога ќе биде при крај со печењето, се вади фолијата, месото се превртува и се враќа да зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: