Рецепти
Кинеска салата Ана Ѓорова

Одлична за на трпезата во комбинација со солени јадења и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Сирење(150 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Кисели краставички(5-7 )

Мелени ореви(100 Грама)

Лук(5-6 Чешниња)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Оризот се вари, потоа добро се цеди од водата.
  2. Кашкавалот, шунката и краставичките ситно се сечкаат, сирењето се дроби со виљушка, а оревите се мелат.
  3. Лукот добро и ситно се толчи, а може да употребите и лук во прав.
  4. Откако ќе се приготват состојките, се мешаат и се посолуваат по вкус, а може да се стави и малку вегета.
  5. Се додава павлака и салатата повторно се промешува, па се распоредува во помали чинии или во еден поголем сад, одозгора се прекрива со слој павлака и се декорира по желба.
  6. Салатата се покрива со фолија и се чува во фрижидер, па се послужува ладна.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: