Рецепти
Кинески погачки (посно) Ана Ѓорова

Пржени кинески погачки полнети со зеленчук за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(150 милилитри топла )

Сол

Зелка(1/4 )

Морков(2 )

Кромид(100 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Чили во прав(по вкус )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Од брашното, две лажици масло, 150 мл топла вода и прстофат сол замесете меко тесто и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Поделете го тестото на половина, а секоја половина на 4 дела.
  3. Морсковите измијте ги, исчистете ги и исечете го на стапчиња, а зелката изрендајте ја (може и некој друг зеленчук по вкус). Зеленчукот лесно испржете го во врело масло за да омекне. Додајте ги зачините и ситно сечканиот кромид.
  4. Секое парче тесто лесно развлечете го со раце, ставете по две лажици фил и спојте на врвот да добиете топче.
  5. Погачките пржете ги во врело масло по 4-5 минути од секоја страна. Послужете ги со соја сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: