Рецепти
Кнедли од крем сирење Ана Ристеска

Интересно предјадење по француски рецепт со кое ви предлагаме да се напиете бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Ставете ги сите состојки во еден сад, освен лебните трошки и мешајте со дрвена лажица додека не се соединат убаво.
  2. Направете кнедли од смесата користејќи 2 супени лажици.
  3. Голема количина ставете ставете да врие во едно тавче. Ставете ги кнедлите во водата, кога ќе се дигнат на површината, оставете да се поварат уште 5 минути.
  4. Извадете ги со цедалка и ставете ги во сад со вода со лед. Потоа тргнете ги на страна на сува крпа и оставете да се исушат 15 минути.
  5. Тркалајте ги во лебните трошки и пржете ги кратко на малку масло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: