Рецепти
Ќофтиња од карфиол Ана Ѓорова

Печени ќофтиња со карфиол и кашкавал за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете го карфиолот од дршките со листови и варете го во зовриена солена вода околу 15 минути или додека убаво омекне.
  2. Поделете го на цветови и додајте 1 јајце, сол, бибер, ренданиот кашкавал и ситно сечканиот магдонос.
  3. Потоа со виљушка испасирајте го карфиолот и измешајте го со состојките додека добиете хомогена смеса.
  4. Ако смесата е премногу кремаста, додајте 1-2 лажици лебни трошки и измешајте.
  5. Со влажни дланки земајте од смесата и формирајте топчиња кои ќе ги редите во чинија.
  6. Во друга чинија изматете го останатото јајце, па топчињата валкајте ги во јајцето, па во лебни трошки.
  7. Така подготвените ќофтиња редете ги во плех врз хартија за печење.
  8. Одозгора попрскајте ги со маслиново масло и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: