Рецепти
Ќофтиња од киноа Ана Ѓорова

Крцкави однадвор, а меки одвнатре, овие вегетаријански ќофтиња од киноа и мешан зеленчук ќе ве изненадат со својот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете ја киноата во околу 1/2 литар солена вода според упатството на пакувањето. Потоа исцедете ја и оставете ја настрана да се олади.
  2. Во меѓувреме исечкајте го зеленчукот и пропржете го во тенџере на малку маслиново масло додека омекне, а потоа тргнете го од оган.
  3. Додајте ја варената киноа, сечканиот магдонос, грашакот, ренданиот кашкавал и јајцата, па зачинете со сол и бибер.
  4. Од состојките со раце замесете смеса, која треба да биде влажна, но не премногу, па затоа по потреба додајте и лебни трошки за да не се изронат ќофтињата во текот на пржењето.
  5. Со раце обликувајте ќофтиња и пржете ги на маслиново масло од двете страни додека заруменат.
  6. Ќофтињата од киноа послужете ги топли или ладни со свежа салата како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: