Рецепти
Ќофтиња со праз Ана Ѓорова

Ќофтиња од јунешко месо и зеленчук со интересен вкус. Послужете ги со свежа салата и со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(1/2 Килограм)

Јајце(1 )

Праз(1 )

Компир(2 поголеми )

Лебни трошки(1 шолја )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирите излупете ги и изрендајте ги.
  2. Празот ситно исечкајте го, па сите состојки измешајте ги со меленото месо.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња со големина по желба.
  4. Наредете ги во сад и ставете ги во замрзнувач 15 минути.
  5. Потоа пржете ги во врело масло и сервирајте ги со зелена салата.
  6. Добар апетит!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: