Рецепти
Колач од моркови со крем Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за колач што оваа комбинација позитивно ќе ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(300 Грама)

Шеќер(400 Грама)

Брашно(250 Грама)

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Рендан морков(350 Грама)

Сечкани ореви(120 Грама)

Крем сирење(250 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Путер(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете ги јајцата и шеќерот со миксер додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги маслото, циметот, содата бикарбона, брашното, оревите и ренданите моркови, па матете со миксерот додека смесата се соедини.
  3. Правоаголна тава за печење намастете ја со масло и набрашнете ја, па во неа претурете ја смесата.
  4. Печете го колачот во рерна на 200 степени, 40 минути.
  5. Во меѓувреме изматете ги путерот и шеќерот во прав, додајте го крем сирењето и матете додека кремот се соедини.
  6. Печениот колач премачкајте го со кремот, исечете го на коцки и наросете уште сечкани ореви по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: