Рецепти
Kолач со чоколаден пудинг Ана Ѓорова

Брз и едноставен колач за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 (за пандишпан) )

Шеќер(7 лажици (за пандишпан) )

Млеко(9 лажици (за пандишпан) )

Масло(9 лажици (за пандишпан) )

Брашно(9 лажици (за пандишпан) )

Прашок за печиво(1 (за пандишпан) )

Какао(1 лажица (за пандишпан) )

Шеќер(300 грама (за шербетот) )

Вода(150 грама (за шербетот) )

Млеко(1 Литар)

Шеќер(20 лажици (за филот од пудинг) )

Пудинг од чоколадо(4 Пакувања)

Маргарин(250 Грама)

Еурокрем(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се матат јајцата и 7 лажици шеќер, се додаваат 9 лажици млеко, маслото, брашното, печивото и какаото.
  2. Смесата се истура во плех и се пече 20 минути во рерна на 250°C.
  3. Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере се зовриваат 150 г вода и 300 г шеќер и се меша додека шеќерот се растопи.
  4. Кога ќе се олади пандишпанот, се прелива со врелиот шербет.
  5. Пудинзите се варат со 20 лажици шеќер во 1 литар млеко. Кога пудингот ќе се олади, се додава маргаринот и 200 г еурокрем, па се филува колачот.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: