Рецепти
Колачи на стапче Ана Ѓорова

Подгответе ги за вашата следна роденденска забава и изненадете ги гостите со креативноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Сок од портокал(200 Милилитри)

Бело чоколадо(100 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад со миксер пенасто изматете го маргаринот со шеќерот во прав.
  2. Додајте ги мелениот кекс и мелените ореви и промешајте.
  3. Постепено додавајте го сокот од портокал, па замесете мазна смеса, лесна за обликување. Оставете ја да се стегне.
  4. За тоа време белото чоколадо се растопува со масло во тенџере на тивок оган.
  5. Краевите на дрвените стапчиња се потопуваат во глазурата од бело чоколадо, па се боцкаат во стиропор и се остава чоколадото да се стегне.
  6. Во меѓувреме, од смесата се обликуваат топчиња.
  7. На стапчињата се боцкаат топчињата, се оставаат во фрижидер 15 минути.
  8. Изладените топчиња се потопуваат во глазурата од бело чоколадо, а потоа се валкаат во чоколадни трошки.
  9. Стиропорот се покрива со салфетка, па се боцкаат готовите колачиња.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: