Рецепти
Колачиња со ореви и шеќер во прав Ана Ѓорова

Вкусни колачиња од мексиканската кујна кои се приготвуваат за свечени пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1 Чаша)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(2 1/4 Чаши)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сечкани ореви(3/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Со миксер пенасто изматете ги омекнатиот путер, шеќерот во прав и ванилата.
  2. Додавајте ги постепено брашното и солта и матете.
  3. Додајте ги сечканите ореви и измешајте ја смесата со лажица.
  4. Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, редете ги одделени едно од друго врз хартија за печење во плех.
  5. Печете ги на 200 степени околу 10-12 минути или додека добијат златнокафена боја.
  6. Извадете ги од рерна и оставете ги настрана малку да се оладат.
  7. Кога малку ќе се подоладат, наросете со шеќер во прав и оставете ги целосно да се оладат. Можете по желба да ги извалкате колачињата по втор пат во шеќер во прав.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: