Рецепти
Корејски Бибимбап Ана Ристеска

Корејскиот специјалитет Бибимбап е готов за само 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 Парчиња)

Морков(2 )

Тиквичка(2 )

Шитаке печурки(10 )

Зелка(1/4 )

Спанаќ(20 Листови)

Јајце(2 )

Ориз(1 Чаша)

Сусам(2 Супени лажици)

Масло од сусам(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Згответе го оризот како што го готвите вообичаено или водете се според упатството на пакувањето.
  2. Гответе ги печурките со 1 кафена лажица масло од сусам.
  3. Во тенџере зовријте ја водата. Додајте ги сите зеленчуци (морковите, тиквичките и зелката исечете ги на ленти) освен печурките и спанаќот. Гответе ги околу 1 минути. Додајте го спанаќот и варете уште 30 секунди. Исцедете го зеленчукот од водата и ставете го во сад со ладна вода.
  4. Во меѓувреме исечкајте го стекот на ситни парчиња за да наликува на мелено месо. Гответе го стекот како вообичаено што го готвите. Тргнете го на страна и во истото тавче испржете 2 јајца на око.
  5. Во секоја чинија ставете половина чаша ориз, зеленчуците еден по еден наредете ги околу оризот, како и месото и одозора ставете го јајцето. Поросете со сусам и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: