Рецепти
Кралска паштета Ана Ѓорова

Послужете ја на потпечен леб со кисели краставички, пиперка или маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(и срце 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 варено и лупено )

Путер(50 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кормидот пржете го во тенџере на загреано масло на оган. Откако ќе се запржи, додајте ги пилешкиот дроб и срцата и зачинете со сол и бибер.
  2. Додајте 200 мл врела вода и промешајте, па откако течноста ќе испари, тргнете го тенџерето од оган.
  3. Содржината од тенџерето ставете ја во блендер со исечканото варено јајце и сенфот и изблендирајте.
  4. Во друг сад со миксер изматете го путерот со малку сол додека да стане пенаст.
  5. Додајте ја изладената измиксана смеса и матете со миксерот додека паштетата се соедини.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: