Рецепти
Крем бомбици Ана Ѓорова

Сочни и вкусни непечени бомбици што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 грама + 4 лажици )

Црно чоколадо(100 Грама)

Јајце(1 )

Рум(3 Супени лажици)

Мелени ореви(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Чоколадни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чоколадото искршете го на парчиња и растопете го во тенџере на тивок оган со постојано мешање.
  2. Белката изматете ја со миксер и додајте 250 г шеќер во прав.
  3. Додајте го румот во садот со белката и матете додека белката ја добие потребната цврстина, потоа измешајте ја со чоколадото и со мелените ореви.
  4. Месете ја смесата со рака додека да се соедини.
  5. Крем: во сад за матење ставете ги путерот и жолчката, додајте 4 лажици шеќер во прав и ванилиниот шеќер. Матете со миксер додека филот стане пенест.
  6. Потоа земете од смесата со белка, ореви и чоколадо и расплескајте ја на едната рака. На средина нанесете од кремот и формирајте бомбица.
  7. На истиот начин подгответе ги сите бомбици и валкајте ги во чоколадни трошки.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: