Рецепти
Крем чорба од зеленчук Ана Ѓорова

Вкусна зелечукова чорба од карфиол, брокули, целер и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 страк )

Морков(2 )

Целер(200 грама корен )

Карфиол(200 Грама)

Брокула(200 Грама)

Вода(2 Литри)

Млеко(1 Децилитар)

Гриз(2 Супени лажици)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Сол

Бибер

Ловоров лист

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Празот исчистете го, измијте го и ситно исечкајте го, а потоа пропржете го во малку масло во тенџере на оган.
  2. Морковот се лупи и сече на крукчиња, целерот на коцкички, а на брокулите и на карфиолот им се кинат цветовите.
  3. Зеленчукот се додава во тенџерето, малку се запржува, па се додаваат 2 л вода. Се вари 45 минути.
  4. Од сварениот зеленчук 1/3 се остава настрана, а остатокот се процедува и се блендира.
  5. Блендираниот зеленчук се враќа во тенџерето, се додаваат процедената супа и целите парчиња зеленчук (што ги оставивте настрана), се додава пилешката коцка за супа и се зачинува.
  6. Се додава ловоров лист и се остава да зоврие.
  7. Откако ќе зоврие чорбата, се додаваат млекото, гризот, па магдносот и целерот и се доварува.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: