Рецепти
Крем салата од пиперки и модри патлиџани Ана Ѓорова

Печени пиперки и модри патлиџани во вкусна салата за мезе или додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Црвена пиперка(6 )

Лук(4 Чешниња)

Кисела павлака(1 Чаша)

Масло од тиква(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1 исцеден лимон )

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(свеж 1 лажица )

Копар(1 лажица сечкан )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пиперките наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги во рерна на 200 степени, 20 минути.
  2. Потоа ставете ги во ќеса и заврзете ја или во сад покриен со проѕирна фолија. Кога ќе се изладат, излупете ги и исечкајте ги на помали парчиња.
  3. Модрите патлиџани исечете ги на плочки дебели 1 и пол см, па наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги 20 минути на 200 степени.
  4. Пиперките и модрите патлиџани измешајте ги со ренданиот лук.
  5. Додајте ја павлаката, маслата, сол, бибер, лимонов сок и свежите зачини, па добро соединете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: