Рецепти
Крем-сладолед со вишни и чоколадо Ана Ѓорова

Леден десерт совршен за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(11 Супени лажици)

Шлаг крем ванила(3 Пакувања)

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(450 Милилитри)

Мелени бисквити(100 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(3 ребра )

Вишни(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Белките се матат со шеќерот, се додаваат жолчките една по една.
  2. Посебно се мати шлагот со млекото и со ванилиниот шеќер.
  3. Се соединуваат двете смеси, па се дели на три дела.
  4. Во првиот дел се ставаат мелени ореви и мелени бисквити, во вториот дел вишни (претходно измиени, исчистени и исцедени), а во третиот дел се става рендано чоколадо.
  5. Смесата се става во правоаголен калап и тоа по следниот распоред: прво се става смесата со бисквити и ореви како подлога, потоа смесата со вишни, па на крај смесата со чоколадо.
  6. Се става во замрзнувач и се послужува ладно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: