Рецепти
Кремасто рижото со тиквички Ана Ѓорова

Летен оброк за љубителите на оризот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Тиквичка(3 )

Кромид(1 Главица)

Бистра зеленчукова супа(800 Милилитри)

Крем сирење(80 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките измијте ги и исушете ги, па исечете ги на коцкички и посолете ги.
  2. Во тенџере загрејте масло и пропржете го кромидот.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги тиквичките и пржете ги неколку минути и тие да омекнат.
  4. Потоа додајте го оризот. Мешајте го и пржете го да стане проѕирен.
  5. Откако убаво ќе пропржите, додајте го белото вино.
  6. Налејте ја зеленчуковата супа и гответе го оризот додека течноста испари.
  7. Во тенџерето со готовото рижото измешајте крем сирење и послужете го веднаш. Наросете одозгора бибер по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: