Рецепти
Кромид во оцет Ана Ѓорова

Зимница од ситен кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Килограм)

Ловоров лист(8-10 )

Лук(2 Чешниња)

Бибер(неколку зрна )

Алкохолен оцет(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупениот, целосен кромид варете го (употребете помали главици) околу 3 минути во зовриена вода со сол и оцет.
  2. Потоа исцедете го кромидот и редете го во тегли, така што да собере што е можно повеќе, а потоа додајте црн пипер.
  3. Посебно варете го оцетот со ловоровиот лист и со лукот, исцедете го додека е врел и ставете го во тегли. На крајот теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: