Рецепти
Ладна полска супа од домати Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(4 несолени доколку се стават во вода )

Лук(3 Чешниња)

Масло(4 Кафени лажици)

'Ржан леб(3 Парчиња)

Чили пиперка(3-4 )

Сол

Бибер

Шеќер

Домат(1 ипол Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Краставиците се сечат на ситно на коцки.
  2. Доматот се става на сито. Се полива со врела вода, а потоа со ладна вода и се лупи. Потоа се сече и миксира.
  3. Се додават краставиците, пасираниот лук и масло.
  4. Од печивото се вадат корките од лебот се поливат со половина чаша вода и се остават да отстојат 15 минути.
  5. Лебот од водата се ситни со прсти и заедно со водата се става во супа.
  6. Супата се меша со 2 чаши вода, се додава сол, бибер и шеќер се остава да се олади.
  7. Се мие и се сече ситно млад кромид и чили и се служат одозгора со супата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: