Рецепти
Леб со малиџано Ана Ристеска

Брзо домашно лепче со ајвар или малиџано кое ќе ви стане омилениот појадок, ручек и вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Вода(млака 130 Милилитри)

Квасец(20 Грама)

Ајвар(или малиџано 80 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(7-8 Перца )

Масло(40 Милилитри)

Морска сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во млака вода ставете ги квасецот, шеќерот и една кафена лажица брашно.
  2. Оставете квасецот да стаса, потоа соединете со маслото и малиџаното. Додајте го брашното и солта и замесете тесто.
  3. Дивиот лук ситно исечкајте го и додајте го во тестото, потоа поделете го на два еднакви дела.
  4. Секој дел развлечете го со дебелина од 1 см. Покријте со најлонска фолија и оставете 30 минути на топло место.
  5. Отстранете ја фолијата и со врвовите на прстите во стасаното тесто малку направете двабнатини. Прелијте со маслиново масло и наросете морска сол.
  6. Печете во рерна загреана на 200 степени околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: