Рецепти
Леден чај Ана Ѓорова

Вистинско освежување во топлите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(2 Литри)

Кафеав шеќер(4-6 Супени лажици)

Зелен чај(или црн 4-6 ќесички )

Лимон(1 )

Праска(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Во тенџере ставете го шеќерот со водата и оставете ги да зовријат.
  2. Мешајте и откако ќе се растопи шеќерот, исклучете ја рерната и додајте го чајот.
  3. По неколку минути извадете ги ќесичките чај. По желба додајте исечена кора од лимон или праски исечени на парчиња и оставете да отстои.
  4.  По половина час, извадете го овошјето од чајот, додајте го сокот од лимон и оставете го чајот во фрижидер уште еден час.
  5.  Ставете го чајот во шише, ставете го да отстои во фрижидер уште неколку часа и сервирајте го со коцки мраз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: