Рецепти
Ледена торта Ана Ѓорова

Летен, чоколаден десерт со орео колачи, путер од кикирики и сладолед. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Орео колачиња(30 )

Путер(3 Супени лажици)

Путер од кикирики-органски(150-200 Грама)

Сладолед од ванила(1 Пакување)

Слатка павлака(230 Милилитри)

Црно чоколадо(220 Грама)

Кикирики(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути + неколку часа во фрижидер и замрзнувач

  1. Орео колачињата искршете ги (или сомелете ги) и измешајте ги со растопениот путер. Може да користите и чајни колачи или бисквити.
  2. Натапкајте ја смесата во правоаголен сад (33х22 см) врз хартија за печење, добро израмете и оставете ја во фрижидер 30 минути.
  3. Путерот од кикирики растопете го во тенџерче на тивок оган, па измешајте го добро со сладоледот од ванила.
  4. Смесата од путер од кикирики и сладолед распоредете ја врз слојот од колачињата и вратете во фрижидер уште 30 минути.
  5. Чоколадото растопете го на тивок оган со слатката павлака и прелијте го врз колачот.
  6. Одозгора наросете со сечкани кикирики и замрзнете го колачот 4 часа во замрзнувач.
  7. Пред послужување одмрзнете го 10 минути на собна температура.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: