Рецепти
Лепчиња со лук и магдонос Ана Ѓорова

Домашни лепчиња со одличен вкус. Послужете ги со пинџур или со вашето омилено јадење или намаз.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(450 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вода(180 мл млака )

Јогурт(90 мл на собна температура )

Масло(3 Супени лажици)

Лук(1 Главица)

Магдонос(1/2 Китка)

Чили сос(малку по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Од брашното, солта, шеќерот, млаката вода, јогуротот и 3 лажици масло замесете тесто и оставете го 1 час да отстои.
  2. Потоа размесете го и поделете го на 4 дела.
  3. Секој дел расукајте го со дебелина по желба, обликувајте ги лепчињата и премачкајте ги со мешавина од блендирани лук, магдонос, 4-5 лажици масло и малку чили сос по желба.
  4. Веднаш печете ги во рерна на 240°C околу 10 минути колку да добијат златеста боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: